3 mars 2013

I´m ready

På fredag var det solsken, plusgrader, snön smältade och det var så där allmänt vårigt väder. På lördag morgon var det fortfarande soligt och vårigt men typ 3 minus grader på morgonen, perfekt väder för en löptur. Asfalten var framme på trottoaren typ 2/3 av vägen, resten var is(förstås, pga. minusgrader). När jag kom hem igen duschade jag, åt och gick iväg till skolan för att jobba en stund, när jag hade 100m kvar till skolan började några snöflingor singla ner, detta var ca. 14-tiden. Sen helt plötsligt vräkte himlen ner en billion ton snö och det blåste upp till en mindre storm. När skolan stängde kl.18 gick jag ut och möttes av, och nu överdriver jag inte, ca.10-15 cm snö. 4 timmar senare. Djiiz. Kling-is(heter det så?) under och ett tjockt lager pudersnö ovanpå är inte kul att promenera hem i så jag bestämde mig för att ta bussen. Bussen kom 2 kvarter innan den stannade, game over, busschaffisen meddelade att vi endera var tvungna att gå eller så vänta på nästa buss. Folk på bussen blev upprörda och började ropa och röra på sig oroligt, som att det var en naturkattastrof påväg eller att maten tog slut i hela världen. HELA DAGEN VAR JU FÖRSTÖRD!Människor altså, suck, nästa buss kom om 10min, problemet löst. Hem kom jag och det fortsatte snöa, så vitt jag vet, hela natten.

Idag då så är det värsta vintervädret igen, tillbaka på ruta ett. För att försöka vara positiv så brukar det ju oftast komma en "takatalvi" så lika bra att det blev nu och inte i mitten av April, hoppas det blir vår på riktigt efter detta nu. Håller tummarna!

Soligt idag igen, så jag begav mig ut på en kort och lugn promenad runt ån(en sträcka på typ 4km). HAHA. Tji fick jag, den promenadstigen var allt annat än lätt att promenera på. Det är egentligen en grusväg över en åker och över en gångbro, för att gå vidare längs ån. Vägen brukar också vara i liv på vintern med hade inte hunnits plogats ännu(förståeligt), så det var som att vada fram genom skogen, om skogen hade ett hårt lager is längst under. Ett steg fram, ett halvt steg glidande bakåt. Det tog ca. en timme att promenera 4km.

Det ser kanske idylliskt och trevligt ut, men det var allt annat än en avslappnande promenad. 

Under min promenad började jag fundera över min söndagsunderhållning. Jag vaknade(av mig själv) kl.9 på morgonen, kokade kaffe och åt frukost lääänge medans jag kollade på dokumentärer från svtplay (och tyckte det var väldigt intressant), sedan städade jag(och Linn) lägenheten. Efter det gick jag iväg på min promenad med x3m:s veckoslutskommiten i öronen och var på riktigt intresserad av deras diskussioner om oscarsgalan, politik, vasaloppet och annan cräpp. Whoot? 

Konstaterade att jag kanske visst är redo att fylla 26 år om några veckor?

PS. Min skugga på bilden ser ju ut som Morran i Mumin. Hihi.

2 kommentarer:

 1. Människor alltså, veit precis va du menar. Du sku si hu vissa reagerar tå di komber ti restaurangen på lödaskvälldi kl 8 (högsäsong) o undrar hu i heila fridens namn vi it kan ge dem ett bord, it kan he ju vara FULLT? så fösöker man, på ett vänligt sätt, föklar att e lönar se ti bok fyri nästa gang. "It var he na nästa gang it!" o så stormar di ut.

  ... WHAT?? suck alltså.

  (PS. välkomin heim Mårran!)

  SvaraRadera
 2. Ja skriver man Morran med Å. Haha. Tack :)
  Janå man böri jo funder om all har glidi runt på räkmackor heila livi tå sånden blir ett så stort problem. He e no synd om dem. Grömt!

  SvaraRadera