2 aug. 2012

Heldag i J-city

Mor å far tog en minitrip till Umeå så det lämnade på mig att föra en av bilarna på service. Kl.9 på morgonen. Så jag grävde fram rullskridskorna som jag inte använt på ett år eller två, kommer inte ihåg om de fick vara ute alls förra sommaren, kanske, kanski inte. Servicegubbarna kollade lite konstigt på mig när jag kom in med sportkläder, rullskridskorna i handen och en ryggsäck på ryggen. Lämnade över nyklana och försökte få på mig skorna så smidigt som möjligt. Lite småvingligt i början och speciellt bromsningen behövde övas in. Många långa år sedan när jag köpte dom skruvade jag bort bromsen för att "den var ivägen". Som om jag vore ett proffs som gjorde trix, knappast, men det såg väl coolt ut antar jag. Utan broms måste men balansera på ena foten och sätta den andra foten bakom på tvären för att få bromsat. Första nedförsbacken följt av en tvär sväng gick ju inget vidare så jag hamnade att typ spring-stanna i gräskanten. Vacker syn. Otroligt nog klarade jag hela turen utan att ramla.

Det gick förvånansvärt enkelt och mittiallt hade jag hamnat enda till Larsmo S-Market. Svängde om och rullade tillbaka mot Jeppis och med sikte på Petras dusch. 22km. Hej bara. Var inte ens sliten efter det, lite känndes det förståss på yttersidan om lår och rövmusklerna men inget annat. Med all rätt. Snart börjar jag själv till och med förstå att jag har en riktigt hyfsad grundkondition. Kiva.

Efter duschen gick vi till after8 och åt dagens lunch. Köttfärsbiffar, gräddig kantarellsås och nypotatis. Jag överdriver inte om jag påstår att det var godaste biffen jag ätit på flera månader. Så sjukt gott. Sen handlades det lite mat och jag gick för att hämta bilen. 365€. Jag skall aldrid skaffa egen bil! Eftermiddagskaffe med vitchokladkaka hos Petras kompis Johanna och sen var det dags att gå till jobbet. Hem kom jag ca.12 på kvällen. Det kallar jag heldag i Jeppis.


2 kommentarer: