5 juli 2012

En riktig sommardag

Som jag förutspådde så hade jag träningsvärk i både armar och ben igår, så pass att jag till och med avstod från att träna. Istället blev det en riktig perfekt finsk sommardag. På morgonen kom Sami med hela barnaskaran till Vasa för att handla lite smått, så vi gick runt och spanade sandaler och dylikt. Sen åt vi asiatmat på torget och matade fåglar av olika slag.

Efter att de åkt hem åkte jag, Annichen och Jak till smulterö för att chilla. Ja, eller Jak sprang runt och sprutade vatten mest hela tiden med sin "vattensprutare", men att själv gå i vattnet var en nära döden upplevelse för honom tydligen, haha. Han skrek som en liten flicka varje gång vi försökte lura ut honom på djupare vatten än till hans knän, tillsist doppade vi oss alla tre iaf! Årets första dopp på dagtid och på grund av värmen och inte av grupptryck eller annat som på midsommarnatten :)

Sen kom Annichen på den briljanta idén att vi skulle ha plätt-frossa. NAM säger jag bara, för att citera Jak: Dehär e för gott för att vara sant! Plättar med färska jordgubbar, grädde och chokladsirap. Så mycket vi orkade tills magen sa emot. Till råga på det satt vi oss på balkongen och drack varsitt glas champangecider(?) i kvällssolen.

Det är såna dagar som får en att glömma mörka dagar i Januari när man inte sett solen på tre veckor och termometern ligger på -20 grader och man fryser inomhus fastän man har tredubbla sockor, tröjor och halsduk.

Sen var det dags att gå till jobbet, för att springa upp och ner i ett fyra våningars trapphus med tunga maskiner i träningsvärk..mindre kul. Men ändå, så perfekt en dag kan bli en helt vanlig onsdag.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar